Yogasøstrene er et nyetablert hobbyprosjekt startet av barndomsvenninnene Silje Abrahamsen og Elin Bredeli Ollestad. Med fokus på aktiviteter i lokale og nærtliggende omgivelser/områder arrangerer vi yogasamlinger kombinert med naturopplevelser og gode måltider. Vi ønsker å kunne bidra til at deltakerne får gode felles opplevelser som vil gi påfyll av energi i en travel hverdag.

Yogasøster – Silje

Silje er yogalæreren i Yogasøstrene.
Terapeutisk hathayogalærer, med tilleggsutdanning i medisinsk yoga, holistisk yoga, aerial yoga, stressreduserende yoga, grunnkurs iyengar yoga, vinyasa og mindfulness. Silje har jobbet som yogainstruktør siden 2011 og yogalærer siden 2014.

Silje er utdannet sosionom med 2 års tilleggstudier i psykologi. Silje har jobberfaring fra psykisk helsevern årene 2004-2011. Silje er i tillegg utdannet helsecoach, personlig trener og massør, hun jobber til daglig hos Puls Egersund.

Silje har laget og holdt kurs innenfor stressreduksjon og mindfulness, hun har også holdt kurs om psykisk helse på videregående skoler i Norge gjennom Mental Helse Ungdom.
Silje ønsker å gjøre yoga tilgjengelig for alle, uavhengig religion og tro eller tidligere fysisk aktivitetsnivå.

Yogasøstrene har fokus på å la deg få oppleve naturen vi praktiserer i. Pust og tilstedeværelse blir derfor sentralt, og de fysiske øvelsene legges opp slik at de bidrar til det.
Alle nivå er velkomne og tilpasses den enkelte.

Yogasøster – Elin

I tillegg til å være Yogasøser er Elin sykesøster og ble ferdig utdannet sykepleier ved høgskolen i Oslo i 2006. Elin bodde 16 år i Oslo frem til sommeren 2019, da flyttet hun og mannen hjem til barndomsbyen Egersund sammen med tvillingguttene sine.
Yogareisen til Elin er relativt ny. Elin bruker yogaen som avkobling og en variasjon til annen trening som Elin liker, blant annet løping.

Elin har jobbet innenfor ernæring i mange år, både i det offentlige og private. Elin har en stor interesse for reising og å oppleve nye land og kulturer. Dette har gitt Elin anledning til å bli kjent med mange forskjellige mennesker, noe som har vært veldig givende. Det har igjen vært en styrke å ta med seg i møte med pasienter, pårørende og i annen jobbsammenheng. Til daglig jobber Elin som produktspesialist i legemiddelfirmaet Viatris.

Elin er ei sosial dame, glad i folk og liker å samle mennesker i sosiale lag. Elin er «rett på» i møte med andre mennesker. Yogasøstrene ønsker å invitere kunder inn i Elins egen bakhage og bolig. Et historisk hus i Egersund, Damsgaards Potteri, et komplett fabrikkanlegg på slutten av 1800 tallet, tett inntil Egersunds Fayancefabrikk, mellom bolighusene på Fabrikkplassen.

Fabrikkplassen 4

 

Yogasøstrene vil også holde en del av samlingene på Fabrikkplassen 4 midt i Egersund. Dette huset er en historisk plass der det på slutten av 1800 tallet ble drevet potteri nært opptil Egersund Fajansefabrikk. Huset ble restaurert på slutten av 1990 tallet og beholdt mye av sin gamle og originale arkitektur. På Fabrikkplassen 4 er det en stor bakhage som også vil bli brukt til yogaklasser og huset vil bli brukt til bespisning og overnatting som en del av opplegget.